Select Page

Atlas grupa: Sud u Londonu odlaže ročište o ekstradiciji za septembar.

Ročište koje je trebalo da se održi od 18. do 22. maja odloženo je za period od 7. do 11. septembra, saopštio je londonski tim Kneževićevih advokata.

Predsjednica Suda u Londonu (Westminster Magistrates Court), Ema Arbutnot, juče je usvojila zahtjev tima advokata predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, za odlaganje ročišta u postupku ektradicije, saopšteno je iz Atlas grupe.

Ročište koje je trebalo da se održi od 18. do 22. maja odloženo je za period od 7. do 11. septembra 2020, saopštio je londonski tim Kneževićevih advokata.

Ročište je, kako navode iz Atlas grupe, odloženo zbog potrebe da relevantni međunarodni i regionalni stručnjaci u oblastima politike i ljudskih prava u Crnoj Gori dostave nezavisne izvještaje, koji su neophodni za glavnu raspravu.

“Kneževića je pred sudom zastupao g. Hugo Keith QC (Kraljičinog pravni savjetnik) i g. Tobi Cadman, predsjednik Međunarodne Pravne Komore Guernica 37, specijalista u poljima međunarodnog krivičnog prava, ljudskih prava i ekstradicije. Cadman se nedavno priključio advokatskom timu dr Kneževića i sa sobom donosi bogato iskustvo i poznavanje pravnog sistema i uređenja države Crne Gore. G. Hugo Keith, jedan od najvećih eksperata za ektradiciju i finansijski kriminal, dolazi iz čuvene komore Three Raymond Buildings. Radio je na jednim od najvećih kriminalnih slučajeva u Velikoj Britaniji i zastupao Kraljicu Elizabetu II, kao i ministra unutrašnjih poslova Velika Britanije. Postupajuća sudija Emma Arbuthnot je sudila u nekim od najznačajnijih britanskih slučajeva, uključujući i slučaj Žuliana Asanža”, navodi se u saopštenju.