Select Page

„Okrnjila“ mi se plomba, odem kod „mog zubara“ Draže. Oposlio Draža „kolko ti dugujem?“ Nista Sale, sitnica „ Ma ok druže, sitnica, al koliko ti ja dugujem „Ništa.. sitnica“ Uhvatim se za džep, da platim „sitnicu“. Uzgred nema sitnica, sve je bitno, al’ me Draža svojom jakom zubarskom uhvati za ruku „Saša,sitnica Izađoh, sramote me. Vratio bih se ja pa ostavio neđe na sto al imao sam samo jednu krupnu.. Da kazem evo ti pa mi vrati „kusur“ bilo bi glupo. Došao kuci, velim stopanici „ sramota me ne htjede Draža da mi naplati.. stid me nekako, ajd ponesi mu ti da kupi đeci čokoladu, sitnicu .. Rekoh i ja .. „ Ako ću časti mi takav je Draža, zna da ga volimo, pa ..“

I jes, u pola noći nekom od nas nestrpljivom a takvi smo, da ispadne plomba Draža bi „oposlio“, znam al me sramota „ Telefonira Draži, čujem iz kupatila „ Evo me Saša nagrdi što nijesi htio da mu naplatis, sramota ga ..“ I smorih s ovom pričom da ne reče Vuk „ tata, a ti nijesi navikao, ti častis, platiš, i onda tebi je to nepoznat osjećaj ..“ Ućutah a pomislih „ ima ovaj mali pravo ..“

Pa sva ova uvertira zbog sledećeg. Pominje Dudule DK nekakvu torbu s parama, sporstsku torbu, plave boje, a onaj kamion na fimu je bio sivi, crvene boje. Mnogo para može da stane u torbu, onu žensku, a kamoli u sportsku. Pa pominje i nekakve slike umjetničke basnoslovne vrijednosti da je poklonio dojučerašnjem drugu, koji veli da mu to nikad nije bio. Znam da je bezbroj osoba koje nemaju stida ali u „dičnoj i postenoj“ CG, je li moguce javno reć„ „nikad nijesmo bili prijatelji, ja prijatelje selektiram.. a s Dudulom krstario po egzoticnim destinacijama. Postoje slike lijepo se sve vidi. BanjaU se, uživaU.“ Taj jadni naivni Dudule „gurnuo neznancu“ sportsku torbu punu para.

Takav je, naivan, pa pokloni prvom kog sretne na ulicu. Punu sportsku torbu para! Sve je stvar karaktera. Karakter koji je kod nekog debelo izostao je doveo do aktuelnoga trenutka u CG. Do protestnih šetnji koje bivaju sve brojnije. I tu više povratka nema. I ako mi se čini, da đukanovic i dalje nije svjestan da je u blatu „preko pojasa“, ne baš do grla, mada je to pitanje trenutka. Ili misli i da klip kad bude objavljen, sa sportskom torbom punom para koja „sjedi“ izmedju njega i Dudula neće mnogo promijenit u konstelaciji promijenjenoj i te kako? Budući da je evidentno da Đukanovic nije svjestan aktuelnog treenutka.

Evo, objasniću mu personalno neke stvari koje znam eto, iz prve ruke, a koje njemu evidentno nijesu poznate. Američku podršku nikad nije imao, ako izuzmemo jednog jedinog senatora kom je JEDINO u CG kontrolisanih medijau davan značaj. Inace taj senator je bio basnoslovno plaćan, narodnim parama, pa bi on rekao i da je bio na Mjesecu ako je to „radilo posao za CG“. Radio čovjek sve za pare, nimalo reprezentativno al je tako. Dakle Djukanovic Američku podrsku nikad nije imao a sad je apsolutno izgubio i tu zericu. Rado bih to potkrijepio materijalnim dokazima, ali neću, ne zato što moj „expertski tim“ to ne dozvoljava jer moj „expertski tim“ su moje konekcije i jako bliske osobe koje su eto, svidjelo se to nekom ili ne, pozicionirani kako jesu. Pa se moju malenkost pitalo ČAK i kad su slani ambasadori iz CG u Ameriku. I onaj mićo prevrtljivac i onaj posle njega. Nema mića da potegne, da pripomogne gospodaru svojim „američkim poznanstvima“?! Zato što ona ne postoje!

I onda, nije lako shvatljivo da neko ko vam pokloni razne dragocjenosti pa eto i pare , govorim za onih 97.000 viđenih. Vam nije prijatelj?! Mada je kamarila sa vlasti i tamo viđela 45!? Vide kroz koverat, kroz zidove, kroz glasačku kabinu. Kontrolisu sve, mislili su. A nije tako. Eto se Dudule oteo kontroli pa ih o jadu zabavi. A otela im se kontroli i alavost pa će ih tek o jadu zabavit kad isplivaju materijalni dokazi a postoje. Pokusao sam da ih opravdam ČAK pa rekao“ razumite ih, to su bili gladanovi u većini, pa željno to bilo svega zato nemaju mjeru ni u lopovluku..“ Pa onda pokazao neke njihove slike od prije 30 godina, ljudi su se smijeli grohotom..

Nije lako shvatljivo da neko za nekog takvog kaže da mu nije prijatelj i da nikad to nije bio. A mene jos uvjek sramota što mi Draža ne naplati onu plombu.. Sve je u karakteru, il ga imaš ili ne, ČAK i u ovakvim, smutnim vremenima dobro ga je imat. Opet ću se pozvat na svojedobno pisanje u Pobjedi, kad sam sugerisao Đukanoviću da nije mudro varat, da je ok ČAK I U POLITICI, biti pošten. Da je katastrofalna greška ako se misli, kao što su oni mislili, da ako povedu nekog na gala veceru i ispricaju mu lažnu priču a taj koji jede i pije se smije glumeći naivnog, a posle „vagnja“ sjedne za kompjuter pa napiše ovako „ Upravo sam sa vratio sa večere. Bio sam okruzen protuvama kakve odavno nijesam sreo. Lažu kad zinu. Naravno, pravio sam se da im vjerujem. Neshvatljvo mi je koliko su glupi i nekreativni. Ni da lažu vješto ne umiju. Lažu glupo i diletantski. Nema tu kvaliteta.

Lažljivci. Nepouzdani. Ne zasluzuju podršku.“ I ode ta depeša preko oceana! E onda je došla prica sa“ulaskom u Nato“ u koju se uplelo mnogo „zaslužnih“ za ulazaka CG u isti. Uvjek se sjetim jedne avetinje, jednog zamjenika ministra, koji me „zaskočio“ da mi se pohvali kako je bio u Bugarskoj i kako je on to sredio, da se uđe u Nato. Pomislio sam “Znam da Djukanovic bira kadrove po odanosti nikako po pameti ali da bira i ovakve avetinje, e to već nijesam znao. A takvi će mu slomit vrat.. „ CG je ušla u Nato SAMO ZATO JER JE tako htjela Amerika, budući da joj je to bio strateški iteres!
Zato, treba bit od karaktera ČAK i u politici. Iksustveno kazuje a ko ne zna naučiće ga, lenjirom po prstima. Znam dobro, bio u Hrvatskoj za vrijeme scenarija Sanader, koji sad jako koincidira sa situacijom U CG.
Sanader je mislio da je sve probleme riješio ulaskom Hrvatske u Nato. Tek posle mu je „puklo po lobanji“.

Nijesu Amerikanci goveda za kakve ste ih držali, moji neznavenici, i pokazaće vam se ko je igrao pametniju igru. I prije nego li se pojavi plava torbe s parama.
E sad što će najskuplju cijenu platit gospodaaaaar, to je već njegov problem, nikako i onih „prijatelja koje je selektirao“. Oni čekaju ovaj novi klip, sa torbom, plave boje, da se siti nauživaju navijajući za DK! Al dobro, selektirao ih je sam.